Hirdetések

Zavarba jött Balassagyarmat polgármestere a városi önkormányzat képviselő-testületi ülésén, amikor a napirendek sorában saját, ez évi szabadságolási tervét kellett jóváhagyni. Jogilag is megkérdőjelezhető döntés született az ügyben. Az ellenzék közbeszólt.

Jogszabályi kötelezettség Balassagyarmat polgármestere éves szabadságtervének jóváhagyása, amelyre az önkormányzati képviselő-testület illetékes. A mai ülésen tárgyalt napirendi pont kapcsán Csach Gábor polgármester azt mondta: ez egy szokásos kötelezettség, formalitás.

Nem így gondolta Lombos István, a Szövetség a Balassagyarmatiakért Egyesület képviselője, aki átnézte a polgármester igényét, és úgy találta, hogy júniusban nem helyes, ha szabadságot vesz ki a város vezetője, úgyhogy humoros hozzászólásában azt mondta:

Nem értek egyet, kérem, hogy a polgármester úr egész júniusban maradjon a városban!

Csach Gábor városvezető ekkor kizökkent a szerepéből és zavarodottságában elfelejtette a Lombos által mondottakat módosító javaslatként értelmezni, amire már csak a végszavazás után – a szabadságigény mindenki által történt elfogadását követően – jött rá. Végül nem szavaztak erről ismétlőleg.