Hirdetések

Két napos gyermeknapi ünneplést rendeztek Balassagyarmaton, amelynek szombati programját a strandra vitték. Vasárnap az éppen felújítás alatt álló Palóc Ligetben folytatódott az ünnep, mindkét helyszínen több százan jártak, láthatólag jó döntést hoztak a szervezők.

Kihasználta a Mikszáth Kálmán Művelődési Központ a pünkösdi hosszú hétvégét, a családok számára sok tekintetben újszerű megoldással élve rendezték meg az idei gyermeknapot. A szokatlan húzás bejött, szombaton a strandon és vasárnap a Palóc Ligetben összesen az ezret is meghaladóan vettek részt.

Szombaton adták át a strandon megépített Mini Manó Golfpályát, amivel az ügyesség és a taktika egyaránt fejleszthető.

„Próbáltuk úgy elrendezni ezeket, hogy mindenki megtalálja a neki való  megfelelőt. Vannak kifejezetten nehezek, és könnyebbek, viszont azt gondolom, a kitartó gyerekek is nagyon jól fogják magukat érezni. Igazából ez egy családi szórakozási lehetőség. „ – mondta Medvácz Eszter szervező.

A játékért nem kell külön belépőjegyet váltani, tette hozzá a szervező.

 „A strandbelépő tartalmazza a golfpálya használati díját is, annyi a feltétel, hogy a bérelt ütőkért, labdákért 1000 ft kaució fizetése szükséges, amit a játék végén visszaadnak.” – mondta Medvácz Eszter.

Vasárnap, a gyermeknapon régóta nem látott nagy közönség gyűlt össze a programokon. A kellemes délutáni időszakban koncertek, bűvész, ugrálóvár és a felnőttek számára is nyitva álló büfé várta a látogatókat az árnyékos Palóc Ligeti fák alatt. A gyermeknapra ezért nyitották meg ideiglenesen a liget bejáratait, ugyanis jelenleg a felújítási munkálatok miatt zárva van a terület.