Hirdetések

Helyi polgárőrök hívták fel a figyelmünket arra, hogy a két településen élők számára ismeretlen emberek járják a házakat. Eddig két autót jegyeztek fel a helyben élők, amelyről azonosítani lehet a gyanús alakokat.

Érsekvadkerten tegnap arra lettek figyelmesek az egyik utcában, hogy egy arrafelé ismeretlen autó házanként áll meg, szinte mindenhol, és abból két ember szállt ki, majd becsöngetett. Kezükben színes katalógusok voltak, illetve azt is észrevették a helyiek, hogy valamilyen árut is mutogattak.

Ugyancsak tegnap történt, hogy Rétságon a városközpont nagyparkolónak nevezett területén állt meg egy autó, amiből két szakállas férfi szállt ki, majd pedig többször ki-beszálltak, miközben járókelőket szólítottak meg. Rétságiak értesülése szerint a közterületen pénzt kéregettek ukrán menekültek javára, többek elmondása alapján rossz modorral.

A polgárőrök közölték: elképzelhető, hogy két-három részre oszlott, de azonos csalóbanda tagjairól lehet szó, és az sem kizárt, hogy ennél többen is lehetnek. A gyanús férfiak egy piros Suzuki Swiftet és egy fekete színű Ford személygépkocsit használnak. A polgárőrök kérik, hogy senki ne hagyja, hogy házhoz menő árusok zaklassák, továbbá ne adjanak készpénzt nem azonosítható emberkenek semmilyen karitatív célra!