Hirdetések

Már látogathatók a kórházi betegek, de van néhány szabály, amit be kell tartani. Szakmai körből pedig azt üzenik: egyébként is legyen mindenki elővigyázatos, mert a koronavírus attól még itt van, hogy a tilalom véget ért.

Minden Nógrád megyei kórházban és egyébként minden magyar kórházban látogathatók a betegek, feloldották a tilalmat. Az emberi erőforrások minisztere tegnaptól törölte el a vonatkozó rendelkezést, ez alól az intézetek Covid-osztályai kivételek.

Azonban az alábbi szabályok betartása kötelező a kórházakban:

  • Egy beteghez naponta legfeljebb két látogató mehet be, személyenként maximum 30 perces időtartamra, vagy egy látogató maximum 60 perces időtartamra. A látogatás feltétele, hogy a látogató érvényes védettségi igazolvánnyal vagy védettségi igazolvány hiányában a látogatást megelőző 48 órán belül elvégzett negatív eredményű SARS–CoV–2 gyorsteszttel rendelkezzen.
  • A fenti szabály alól az öt év alatti gyerekek mentesülnek, akiknek az esetében nem szükséges a védettségi igazolvány vagy gyorsteszt bemutatása. Ha a beteg állapota és az intézmény adottságai, valamint az időjárás megengedik, szabadtéren történjen a találkozás, ebben az esetben a látogatók számát nem korlátozzák.
  • Az intézmény területén a látogatóknak mindvégig maszkot kell viselniük.
  • Látogatás hétköznap 14 és 16 óra között, szombaton, vasárnap és ünnepnapon 10 és 12 óra között és 14 és 16 óra között.
Hirdetések