Hirdetések

Nem szeretnék szórakozni azzal, hogy bárkit is leszólok, nem az a megoldás a problémákra, hanem inkább elmagyarázom, mit érzek. Szerintem ideje van már annak, hogy beszéljünk arról, hogy a több ezer tizenéves szinte nem talál normális szórakozóhelyet Balassagyarmaton! Vannak beülős helyek, kocsmák, éttermek, ahol beszélgetni lehet, és van két olyan is, ahol rendezvények vannak, meg hangos zene, ez a Rock Táncház és a Klub Éden. Viszont ahogy tapasztalom, közülünk kevesen járnak oda. Állítom, hogy nem csak egy-kétszázan akarnak szórakozni, több ezer fiatal van Balassagyarmaton.

Hirdetések

A helyzet egyszerű, és nem kilátástalan: a táncház már hosszú ideje működik, és elkopott. Olyan hely lett, ahová nem sokan mennek szívesen, nincs jó hangulata. A Klub Édent felújították, egy probléma viszont akadt vele, hiába volt sok vendég, nem szerveztek rendezvényeket. Pedig néhányunk szerint rendezvényre mindig szükség van, történnie kell valaminek. Egyszerűen nyitva lenni és várni kevés.

Hétvégi estéken kikapcsolódni nekem azt jelenti, hogy lemozogjuk a heti nehézségeket, bulizunk. Ahhoz pedig társaság kell, de nem mindig az állandó matt részegséghez. A barátaimtól, ismerőseimtől tudom, egy jó bulihoz nem kell sok minden, viszont az, hogy ne legyen büdös és nyugodtan, balhé mentesen tudjunk lazulni, az elengedhetetlen, ezzel én is így vagyok.

Másik fontos kérdés, ha van is program, megéri-e Balassagyarmaton elmenni bulizni azokon a jegyárakon, amiken adják. Manapság egy 2000 Ft-os belépő nem számít drágának. Kétezerért itthon tudok bulizni a kedvenc előadókra, és belefér egy szelfizés is, aztán ha akarok, veszek magamnak italt, meghívom a haveromat is, és kész. Elment egy hétvége és 5000 forint. Nem nagy szám. Azt is írhatnám, hogy ez így olcsó is, de amikor büdös van és mocsok, akkor már drága. Ebben nem igazán tudok kompromisszumos lehetőséget.

Amíg ezt a minimumot nehéz hozni Balassagyarmaton, addig nekem is nehéz lesz kimondanom, hogy tényleg jó helyen vagyunk, marad az, hogy beülünk a kocsiba, és irány Vác!