Hódmezõvásárhely, 2018. március 19. Márki-Zay Péter (függyetlen) polgármester (k), mellette Kis Andrea (MSZP) alpolgármester, a szocialista párt helyi elnöke és Ambrus Norbert, a jogi iroda vezetõje a hódmezõvásárhelyi közgyûlés ülésén a városháza dísztermében 2018. március 19-én. MTI Fotó: Ujvári Sándor
Hirdetések

Már a telex.hu nevű balliberális hírportál szerkesztője is többszörös megerősítést kér Márki-Zay Pétertől és köreitől azért, hogy biztos legyen abban, amit nyilatkozik a bal oldali összefogás miniszterelnök-jelöltje. Márki-Zay azt állítja: Magyarország, illetve Orbán Viktor fegyvereket küld Ukrajnába.

Hirdetések

Világi Máté, a telex.hu szerkesztője az M1 hírcsatornán hallott Márki-Zay beszéd alapján tett fel kérdéseket az Egységben Magyarországért bal oldali tömörülésnek. Vezető politikusuk azt mondta a tévében:

„éppen Orbán Viktor küld fegyvereket Ukrajnába, most is van fegyverszállítás Magyarországon keresztül, magyar gépek részt vesznek ebben”

továbbá ezt is mondta:

Orbán Viktor katonai segítséget ígért Boris Johnsonnak

aki az Egyesült Királyság miniszterelnöke.

A Kormány sokszor és sok helyen közölte, hogy még csak fegyverszállítmányokat sem engednek át Magyarországon, ennek ellenére Márki-Zay Péter folyamatosan úgy beszél, mint ha tudomása lenne akár egy eltitkolt ügyről.

A pártszövetség közleményében elmagyarázta, hogy mit gondolhatott Márki-Zay Péter: azokra a magyar lajstromban lévő, pápai bázison állomásozó NATO gépekre gondolt, amik részt vesznek a fegyverszállításban. A telex.hu információja szerint az említett gépek egy független nemzetközi program tagjai, nincs közük a témához.

A hírportál ezek után azt is meg akarta tudni, hogy van-e információja Márki-Zay Péternek arról, hogy Orbán Viktor katonai támogatást ígért a briteknek, vagy csak félreértett valamit. A kérdésre egyelőre nem érkezett válasz.