Hirdetések

A városi önkormányzat döntése alapján egyes laktanyaépületekből alakíthat ki a vállalkozó új lakásokat. Jön az újrahasznosítás példaadó formája.

Hirdetések

Rétság jelképe volt egykor honvédségi laktanyaként használt óriási épületegyüttes, amelynek első tégláit 1936-ban tették le, katonák 1997-ig használták, aztán az eredetileg állami tulajdon 2001-ben a rétsági önkormányzaté lett.

A város vezetése sokféle megoldásra írt tervet, míg végül közcéllal hasznosult a terület egy része: munkaügyi központ, járóbeteg szakellátó és katasztrófavédelmi raktár működik ott. A rétsági alapszolgáltatások biztosítása mellett a Nyugat-Nógrádban egyre fontosabbá váló lakhatási kérdésre is igyekeznek jó választ adni: a most már fővárosi agglomeráció peremén lévő város környezetében növekszik a népesség, Rétságon nem lehet találni eladó ingatlant.

Bakó Mónika: ötletes megoldással készülnek új lakások

Bakó Mónika önkormányzati képviselő az ipolyinfo.com érdeklődésére azt mondta: évek óta dolgoznak azon, hogy a betelepülni vágyók számára új telkeket tudjanak kijelölni, és akár társasház is épülhessen. A képviselő úgy látja, Rétság gazdaságilag erős település, felfelé ívelő pályán van, ezt érezték meg azok is, akik az utóbbi években befektetőként fantáziát látnak benne.

Így jutottunk el oda, hogy a laktanya két épületét sikerült eladni 78 millió forintért. A vevő egy olyan vállalkozó, aki ötletesen új lakásokat alakít ki, és a terv szerint minden ingatlan egyedi lesz, ami tovább növeli a hely értékét.

Bakó Mónika azt is elmondta: a két épület teljes alapterülete több mint 4000 négyzetméter, benne 63 lakás kialakítása várható. Az eddig megismert tervek szerint a legkisebb lakás 33 négyzetméteres, míg a legnagyobb várhatóan több mint 100 négyzetméteres kialakítású lesz.

Hozzátette: az adásvételi szerződésben kikötötte az önkormányzat, hogy a terveket két éven belül meg kell valósítani, vagyis 2023 év végén kulcsra kész átadást várnak a befektetőtől.