Hirdetések

A Mi Hazánk országgyűlési képviselő-jelöltje satírozással és manipulált képpel kampányol a tisztességről és a becsületről. Saját bevallása szerint az ipolyinfo.com „hazugsággyára ócska kreálmányokkal szennyezi a közéletet”, és a „pozitív változásokat gátolja” a helyi média. Dócs Dávid úgy érzi, az „ordas hazugsághadjárat ócska, izzadtságszagú és végkimerülés gyanús próbálkozás” ellene.

Hirdetések

Nógrád megye 2. választókerületének egyik jobb oldali országgyűlési képviselő-jelöltjével a balassagyarmati városi televízió készített interjút néhány hete. A beszélgetésben Dócs Dávid többek között azt mondta, hogy korábbi pártja letért arról az útról, amiért ő annak idején politikai szerepet vállalt benne, a Jobbik bal oldalra átállása számára vállalhatatlan lett. Dócs meglátása szerint, lehetséges, hogy a pénz a fő motiváció a pártvezetők döntésében.

Az ipolyinfo.com az adást követően, március 12-én foglalta össze az interjúban elhangzottakat, amelyben Dócs Dávid térségi tervei is olvashatók. A szöveg alatt a teljes televíziós interjút is megnézheti bárki.

Egy szó hiányzik.

A Mi Hazánk jelöltje a cikk megjelenése után hazugsággyárnak, ócska kreálmánynak és a közélet szennyezőjének állította be a helyi médiát internetes fórumán, fizetett internetes hirdetésben olyan – állítása szerint – képernyőfotót mutatott be az ipolyinfo.com-ról, amely sosem létezett. Azt híreszteli, hogy róla állítjuk: őt vették meg pénzzel azért, hogy a bal oldalt képviselje. Szerinte a cikk címe erre enged következtetni, ezért helyreigazítást kért tőlünk, különben beperel minket. Csakhogy a Dócs által az internetre feltöltött „képernyőfotó” nem azt mutatja, amit mi közzétettünk. A különbség könnyen felfedezhető, és mi is azt gondoljuk, hogy azzal megváltozik az állítás értelme.

Míg Dócs Dávid perrel fenyeget, mi levelezni kezdtünk vele, és elküldtük neki bizonyítékunkat, valamint arra kértük, hogy állítsa le a félrevezető hirdetést. Az álláspontok egy hét elteltével sem közeledtek.

A Mi Hazánk kampányában éppen múlt héten jelent meg egy másik hirdetés is, amelyben egy rendezvény meghívójának módosított változatát tették közzé. A hirdetésben fekete satírozással takartak ki valamit ahelyett, hogy a teljes kép grafikáját ízlésesen változtatták volna meg.

Eltűnt szavak.

Mi nem állítjuk, hogy Dócs Dávid az ipolyinfo.com cikkének esetében is satírozással, esetleg fehér színnel takarta volna ki a ‘valaki’ szót, de akár ezt is gondolhatnánk ezek után. Az ügy számunkra legfurcsább eleme, hogy a Mi Hazánk jelöltje a cikk címén kívül más hazugságot és ócska kreálmányt nem említett a megjelent írásból.