Hirdetések

Csach Gábor polgármester pontosított

Balassagyarmat polgármestere cikkünk megjelenése után írt nekünk, aki közölte: a Megafon rádióban tényleg azt mondta, hogy a buszpályaudvar mellett egy Stop Shop fog épülni, azonban konkrétan mégsem erről van szó, de ahhoz hasonló bevásárlóközpont telepedik le.

Nem kell tovább tippelni, kiderült, hogy melyik üzletlánccal tárgyal Balassagyarmat önkormányzata a letelepedésről. A Megafon rádióban arról beszélt a város polgármestere, hogy még nem dőlt el semmi, azonban biztosan megnyílik egy másik, négybetűs üzletlánc decemberben.

Hirdetések

Csach Gábor polgármester a rádió reggeli adásában jelentette be, hogy hosszú tárgyalásokat követően végre eldőlt, mikor nyit üzletet Balassagyarmaton az Aldi. Korábbi tervek szerint ez már most kellett volna megtörténjen, ugyanis tavaszra ígérték. A polgármester azt mondta, hogy decemberig várni kell rájuk, de azt nem közölte, hogy miért. Korábbi értesülések szerint az egykori Plus Áruház helyén nyitják meg a boltot, ahol most egy kínai üzlet működik.

Szintén a rádióban hangzott el, hogy előrehaladott tárgyalásokat folytat a város a Stop Shoppal. Az üzletláncról azt tudjuk, hogy valójában inkább egy ingatlanbefeketető társaság, amely felépíti a boltokat, és bérbe adja. Jellemzően márkaboltok nyílnak az üzletekben, Balassagyarmaton is így terveznek működni. Azt megerősítette a polgármester, hogy valóban jön egy gyorsétterem is, de megállapodás még nincs erről.

A Stop Shop

egy bevásárló parkokat üzemeltető befektetési vállalat Közép- és Kelet-Európában. 30-150 ezer fős vonzáskörzetű településeken találhatók meg, Magyarországon 14 helyen működnek. Saját közlésük szerint náluk bérel üzlethelyiséget a Deichmann, a Takko, a Kik és a Pepco.