Hirdetések

Egész napos gyerekprogramokkal nyílt meg Balassagyarmaton a Tekergő KRESZ Park és Játszótér. A Vízy Zsigmond utca egy szakaszát lezárták, színpadi programok is várják a még ma kilátogatókat.

Jó időben, napfényben nyílt meg Húsvét hétfőn az óvodásoknak és kisiskolásoknak épített közlekedési park a korábban több funkciót is betöltött, és végül megüresedett területen. A lekerített játszótéren aszfaltozott utakon, körforgalmakban gyakorolhatják a szabályos közlekedést a gyerekek. Végigjárva a teret a gyarmati tűzoltóságra is be lehet menni, a vasútállomáson vonatra lehet ülni, 480 forintért kapható a benzinkúton az üzemanyag és az Ipolyon egy hajó is várakozik a magasabb vízállásra. Ez utóbbi, valószínűleg soha nem fog megtörténni, mint azt a történelem során már próbálták elhitetni másokkal. Úgyhogy a hajó marad a helyén, a gyerekek csúszdán szállhatnak le róla.

Mindezek után kiderült, hogy a parkot megálmodó Kovács Gábor balassagyarmati építész a város térképét is figyelembe véve találta ki az útvonalakat. Felül nézetből épp olyan elrendezésben vannak a játszótéren az egyes elemek és útvonalak, ahogyan az a valóságban is létezik.