Hirdetések

Mindkét számot szlovákok nyerték a Palóc Ringen rendezett hétvégi Sodi World Series világbajnoki gokart versenyen. Gyakorlat, tudás és lincencek nélkül nevezhetett bárki. A magyar tehetségek felbukkanására még várni kell, hazai versenyző nem tudott nyerni.

Hirdetések

A Palóc Ring Magyarország leghosszabb gokart pályájaként lett ismert tavaly őszi megnyitásakor, amely hamarosan lelkes itthoni és külföldi sportolók érdeklődését is kiváltotta, sőt a HUMDA Magyar Autó-Motorsport és Zöld Mobilitás-fejlesztési Ügynökség Zrt. tehetségkutató programja is felfigyelt a Nógrád megyében létrehozott fejlesztésben rejlő lehetőségre. Weingartner Balázs elnök-vezérigazgató úgy fogalmazott:

Ahhoz, hogy tíz év múlva rangos versenysorozatokban magyar versenyzőnek szurkolhassunk, most kell elvégezni a tehetségkutató munkát. Minél többen gokartoznak és azt minél több helyen tehetik meg az országban, akár itt a Palóc Ringen, annál nagyobb az esély arra, hogy ez a munka sikerrel járjon.

A Palóc Ring üzemeltetőinek ezzel azonos gondolkodása már múlt évben egy világbajnoki versenyszámban valósult meg. A Sodi World Tour amatőr bajnokság folytatásaként múlt hétvégén újabb kvalifikációs fordulót rendeztek a ringen, junior és senior versenyszámokban. A tíz kört leggyorsabban teljesítő nyerte meg a futamot.

A junior verseny eredménye egyelőre ismeretlen, a senior számokban pedig csak külföldiek tudtak elvinni arany serleget.

Sodi World Series, Palóc Ring, 2022.04.16. Sprint Cup, senior 85 kg

helyezésnévországpont
1.Mlcúch Juraj (48)Szlovákia1016
2.Miksa Tomas (16)Szlovákia949
3.Hegedűs Sándor (45)Magyarország883
forrás: sodiwseries.com; összes nevező: 16 fő

Sodi World Series, Palóc Ring, 2022.04.16. Sprint Cup, senior 95 kg

helyezésnévországpont
1.Mlcúch Juraj (48)Szlovákia1010
2.Miksa Tomas (16)Szlovákia899
3.Lámer Zoltán (33)Magyarország788
forrás: sodiwseries.com; összes nevező: 10 fő