Hirdetések

Kiss-Mohai Orsolya iskolakönyvtáros csengetett ki a balassagyarmati Szent Imre Katolikus Általános Iskola és Gimnázium végzős tanulóinak pénteken délután két órakor. Könnyezni kezdett, amikor Máté Péter: Elmegyek című dala hallatszódott az iskolarádió hangszóróiból és közben elhaladtak mellette.

Lavaj Árpád igazgató igyekezett tartani magát, de látszott rajta, hogy küzd a könnyekkel. Azonban az osztályfőnök, Horthy Anna nem akarta leplezni érzelmeit, mindent elárul a róla készült kép. A diákok méltósággal járták végig az osztálytermeket, így búcsúzva a suliban maradóktól, majd az alsóbb évesek sorfalai között a Szentháromság Plébániatemplomba vonultak át.

Hugyecz Balázs káplán a diákoknak azt mondta, hogy az itt töltött szolgálata, két év leforgása alatt együtt ment a fiatalokkal az úton, és ezt szeretettel tette. Ahhoz, hogy ez után is könnyű maradjon az út, ugyanezt a kulcsot kell használniuk.

 

A szeretet az, ami segít átlendülni azon a kátyún, ami az úton van. Segít társat találni, olyan valakit magad körül tudni, aki segít, akire mindig számíthatsz

– mondta.

Hozzátette: amikor a diákok között járt, érezte, hogy zseniálisan ültették gyakorlatba a szeretetet, azt látta, hogy nem hagyták cserben egymást. Most ugyan véget ér ez a szép idő, de bármerre is visz az út, találnak majd olyanokat, akikkel ugyanúgy lehet építkezni, mint eddig. Aki olykor mégsem ezt érzi, forduljon Istenhez, ő mindig segít majd – tanácsolta.