Hirdetések

Különböző forrásaink szerint egy milliárd forint fölött van annak a bróker-ügynek az értéke, amelynek több balassagyarmati vállalkozó is károsultja lehet. Egy szintén balassagyarmati lakóhelyű férfi lehet az ügy kulcsfigurája, aki feladhatta magát a rendőrségen, a helyzet súlyosbodása elől menekülve.

Egyelőre három helyi vállalkozó neve merült fel károsultként, akik pénzével egy balassagyarmati befektetési tanácsadó próbált magasabb hasznot elérni önmaga és partnerei számára. Úgy tudjuk, a több éve tartó pénzügyi folyamatok első szakaszában még sikerekről számoltak be az érintettek, aztán az újabb befektetési ügyletek részben vagy egészben sikertelenek lettek. Meg nem erősített információnk szerint a vállalkozók hosszú türelmi idő után döntöttek úgy, hogy jogi útra terelik az ügyet, azonban a bróker – tartva az így lehetséges súlyosabb következményektől – előbb feladta magát a rendőrségen.

Az ipolyinfo.com elérte az ügy egyik károsultját, aki megerősítette értesülésünket, hozzátéve, hogy több károsult is lehet, és ennek megfelelően több milliárd forintnyi kár is keletkezhetett.