Hirdetések

Még néhány hét és kilépnek az önálló életbe a balassagyarmati ipari iskola végzős tanulói, akik nagy része már most biztosan tudja, hol fog dolgozni. A tapasztalatok szerint az utóbbi két-három évben azonnal felszívja a jó szakembereket a munkaerőpiac.

Ács, asztalos, festő, mázoló, tapétázó, gépi és cnc forgácsoló, hegesztő, kőműves, villanyszerelő – akik ezekben a szakmákban szereznek bizonyítványt, holnaptól van már munkájuk, akkora kereslet van az építőiparban; a Nógrád Megyei Szakképzési Centrum Szondi György Technikum és Szakképző Iskolájában oktatott diákok többsége ekként szerezhet most papírt. Több kiemelkedő tanulójuk pedig olyan mesterré is válhatnak az életben, akik mindenki másnál több pénzt is kérhetnek munkájuk minőségéért. Ezt előlegezik meg azok a versenyeredmények, amelyekért különdíjakat, többek között könyvajándékokat és szerszámos táskákat is átadott az iskola vezetése a ballagáson.

A búcsúztatón az egyik osztályfőnök arról beszélt, hogy az életben lehetnek jó periódusok és rosszabb időszakok, de soha nem szabad feladni, mert a negatívumok valójában megerősítik az embert, ha tanul belőlük. Éppen ezért teljes hosszában lejátszották a ballagóknak a Halott Pénz: Amikor feladnád című megaslágerét, amelyben ez van:

 

Én ott leszek, mikor feladnád
Amikor a fejedet lehajtanád