Hirdetések

A város degradálódásától tart Ipolyság egyik önkormányzati képviselője, aki véleményét bátran hangoztatja és állítja, hogy pontosan látja saját problémájukat. Oros Zoltánnal a reflex24.sk készített interjút.

Hirdetések

Rutinos önkormányzati képviselőnek számít a szlovákiai Ipolyság önkormányzatában Oros Zoltán, aki korábban már négyszer is dolgozott a testületben, most egy kollégája lemondása által jutott vissza az önkormányzati döntéshozók közé.

Három évnyi szünet után úgy gondolta, hogy érdemes újra képviseletet vállalni, mert Ipolyságon jelenleg elviselhetetlenek a vállalkozói közterhek, rengeteg kiadó és eladó épület várja új gazdáját a főtéren, ami azt mutatja, hogy nincs az önkormányzat által meghatározott irányvonal a vállalkozói kedv ösztönzésére.

Az elmúlt néhány év legrosszabbjának az elmaradt helyi közösségépítést látja az önkormányzati képviselő. Úgy véli, nincs beszélgetés ember és ember között, üres a templom, nem tudnak közösségi tereket élettel megtölteni.

Szerinte ideje kongatni a harangokat, mert kiesett egy generáció, amelyet be kellett volna kapcsolni a város vérkeringésére, ez a tény pedig Ipolyság város faluvá süllyedéséhez vezet. Hozzátette: rengeteget vesztettek az elvándorolt fiatal értelmiséggel.

Hirdetések