Budapest, 2022. május 16. Orbán Viktor miniszterelnök (j) aláírja a kinevezési okmányokat eskütételét követõen az Országgyûlés ülésén 2022. május 16-án. Mellette Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes. MTI/Máthé Zoltán
Hirdetések

Az újonnan megválasztott miniszterelnök szerint soha nem szavaztak még annyian egy pártra, vagy pártszövetségre mint a Fidesz-KDNP-re 2022-ben. Többek között ezt említette meg ma délután az Országházban.

Hirdetések

Elgondolkodtató, hogy éppen akkor arattuk a legnagyobb győzelmünket, amikor minden számítás szerint a legnagyobb akadállyal kellett megküzdenünk

– mondta Orbán Viktor miniszterelnök kormányfővé választásakor, hétfőn délután. Hozzátette:

Zsinórban négyszer győztünk annak ellenére, hogy pénzügyi válságok, migránsáradat fenyegeti hazánkat.

A kormányfő azt is mondta: a legutóbbi választási eredményt úgy sikerült elérni, hogy közben az ellenzék példátlan figyelemmel ellenőrizte a voksolást, mellettük pedig nemzetközi felügyelők is vizsgálták a választás napjának történéseit.

Beszédének hangsúlyos eleme volt a háború és a gazdasági válság, amelyekről azt mondta: ilyen nehéz körülmények között is vállalja a megméretést, megvédik a foglalkoztatási eredményeket, a családtámogatást, a nyugdíjak értékét és a rezsicsökkentést is.

Azt is kiemelte, be fognak avatkozni a gazdaságba, a lépéseket összehangolva

óvatos, de hatásos árszabásokat fogunk bevezetni.

– tette hozzá Orbán Viktor miniszterelnök.