Hirdetések

Annak érdekében, hogy a kamarai tagok minél könnyebben élhessenek szavazati jogukkal a 2022. május 20-án esedékes agrárkamarai választásokon, az 5 évvel ezelőtti 248-ról közel másfélszeresésre, 361-re növeli a szavazási központok számát a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK). A választási jogosultságról és a szavazás helyéről a tagok a NAK portálján tájékozódhatnak, illetve rövidesen postai úton választási értesítőt is kapnak. A tagoknak lehetőségük van arra, hogy a számukra – a lakóhelyük vagy telephelyük alapján – kijelölt szavazóközpontot az adott megyén belül módosítsák, és egy másik szavazóhelyen voksoljanak.

Hirdetések

A legutóbbi, 2017. évi agrárkamarai választások alkalmával a kamarai tagok országszerte 248 szavazási központban adhatták le voksukat. A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) célja, hogy tagjai közül minél többen éljenek szavazati jogukkal, ezért az 5 évvel ezelőttihez képest közel másfélszer annyi, 361 helyszínen szavazhatnak a választásra jogosult kamarai tagok a 2022. május 20-ára kitűzött agrárkamarai választásokon. A szavazáson a NAK pártoló és tiszteletbeli tagjain kívül valamennyi kamarai tag voksolhat az Országos Kamarai Választási Bizottság által nyilvántartásba vett megyei küldöttjelölti listákra, így a jogosultak száma mintegy 400 ezerre tehető.

A NAK minden választásra jogosult tag számára kijelölte a tagnyilvántartásban szereplő lakóhelyéhez vagy telephelyéhez legközelebbi szavazóközpontot. A választási jogosultságról, illetve a szavazás helyéről a tagok a Kamara portálján (https://www.nak.hu/valasztas-2022) tájékozódhatnak, illetve postai úton választási értesítőt is kapnak.

Hirdetések