Hirdetések

Már az internetes fórumokon is viták olvashatók arról, hogy ki tud többet a Rétságra tervezett új áruház hátteréről. A polgármester szerint nem adhatnak tájékoztatást, azonban így is kiszivárgott több új információ is. Megtudtuk a leendő üzlet helyét és azt is, hogy problémák vannak az előkészítéssel.

Élénk diskurzus folyik internetes fórumokon arról, hogy melyik üzletlánc akar boltot nyitni a Nyugat-nógrádi városban. Cikkünk megjelenése után Rétságról két olvasónk is levelet írt az ipolyinfo@ipolyinfo.com címünkre, egyrészt további kérdéseket tettek fel nekünk, másrészt információt is sikerült kapnunk a titokzatos ügyről. A kérdésekre ebben a cikkünkben adunk válaszokat.

Segítségünkre volt egy önkormányzati forrásunk, akitől hétfőn tudtuk meg, hogy még csak nem is az Aldi vagy a Lidl telepedne le Rétságon, hanem a diszkontok ingatlanfejlesztésével foglalkozó vállalkozás. Ez azért tudható, mert az önkormányzattól területet vásárolt a cég, amelynek szerződését még 2021-ben írta alá Mezőfi Zoltán polgármester.

Azonban a várostól megvásárolt terület nem elegendő az áruház felépítésére, a szomszédos magántulajdonú telket is megvásárolta a társaság. A helyszín a MOL üzemanyagtöltő állomással szembeni, a 2-es főút melletti terület, a Börzsönyi utca végénél.

Megtudtuk azt is, hogy az eladott önkormányzati telek 3000 négyzetméter, a megvett magánterület 6000 négyzetméter, vagyis alig 1 hektáros földdarabon készül el majd az új diszkont.

Érdeklődtünk a beruházó ingatlanfejlesztő cég nevéről is, azonban ezt nem kaptuk meg, de kiderült, hogy a cég az Aldi beruházásait végzi. Ugyanakkor ez nem az a vállalkozó, amelyik a balassagyarmati Aldi áruházat alakítja ki.

Az építkezést még akadályozza, hogy a terület melletti főútra telepített, teherjárműveket ellenőrző fix elektronikus rendszert át kell helyezni ahhoz, hogy a majdani diszkonthoz kanyarodósávot tudjanak kialakítani. Az optimista becslés szerint még idén megkezdődhet a rétsági áruház építése.