Hirdetések

A balassagyarmati baloldali ellenzék önkormányzati képviselője szerint a rendőrség még nem tudhatott arról, hogy ellene feljelentés miatt nyomozás kezdődött, az ipolyinfo.com máris közzétette a választás rendje elleni büntetőeljárásról szóló hírt. A városi önkormányzat mai ülésén napirend előtt kért szólt Hajnal Sándor, amelyet a városi televízió közvetített.

Hirdetések

A baloldali politikus azt mondta: név szerint ellene indult eljárás az idei országgyűlési kampányban, amikor március 31-én arról írtunk, hogy Hajnal Sándor érvénytelen szavazásra biztatta a választókat. Szerkesztőségünk megkereste a rendőrséget, hogy van-e nyomozás a körülírt ügyben. A rendőrség közlése alapján büntetőeljárás van folyamatban, azonban a nyomozás érdekére hivatkozva semmilyen konkrétumot nem közölt.

Hajnal Sándor azt is szóvá tette a mai ülésen, hogy lezárult a szerinte ellene folyó nyomozás, amelyről az ipolyinfo.com nem tájékoztatta az olvasókat. Azonban Hajnal csak egy internetes fórumon közölte ezt május 5-én, erről nem is értesítette a szerkesztőséget, ezért mi jártunk utána az ő állításának. Még aznap levelet írtunk a rendőrségnek, amelyre ezt a választ kaptuk május 6-án:

A hatóságunknak 2022. május 5-én elektronikus levélben megküldött megkeresésében leírt kérdésével kapcsolatosan tájékoztatom, hogy a választás, népszavazás, népi kezdeményezés és az európai polgári kezdeményezés rendje elleni bűntett megalapozott gyanúja miatt folytatott büntetőeljárás jelenleg folyamatban van. Az eljárás érdekeire való tekintettel további információt kiadni nem áll módunkban.

Hajnal Sándor tehát ma azt állította, hogy az ipolyinfo.com egyrészt úgy közölt hírt, hogy a rendőrség még nem is indított nyomozást akkor, amikor ezt tényként kezeltük, másrészt a feljelentő feltehetőleg az ipolyinfo.com, harmadrészt szerinte név szerint ellene nyomoznak, negyedrészt lezárult a vizsgálat és annak eredményét nem tettük közzé. Ezek egyike sem igaz.

A baloldali politikus az eset lényegét az élő adásban elhallgatta: Hajnal arra biztatta a választókat, hogy a szavazólapon több jelöltet ikszeljenek be, vagyis szavazzanak érvénytelenül.