Hirdetések

Évet zárt Balassagyarmat legnagyobb labdarúgó utánpótlás bázisa, a BSE Palóc Farkasok Utánpótlás Sportegyesület (Palóc Farkasok). A csapatok vezetői a játékosok és a szülők jelenlétében a klub székhelyén értékelték a munkát.

A Palóc Farkasoknál már 7 éves kor alatti gyerekekkel is foglalkoznak azért, hogy megkedveltessék velük a mozgást, és az idő múlásával, választásuk szerint focistákká váljanak. A Kövi Pál Sportközpontban rendezett évzárón ők is ott voltak, mellettük pedig a felnőtt korosztályig minden fiatal részt vett az eseményen.

Kiáltsuk együtt: Farkasok! (fotó: Házy Attila/ipolyinfo.com)

A csapatok vezetői szerint minden ok megvan arra, hogy örömmel zárják le az évet, az összes korosztályban szégyenérzet nélküli, remek eredmények születtek. Az U16 megyei bajnok lett, nem veszítettek el egyetlen mérkőzést sem. A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) északi regionális viadalán 5. helyen zárt az U17-es csapat, a 14 év alattiak az MLSZ regionális Közép „A” csoportjában a 9. pozíciót szerezték meg.

A Palóc Farkasok partner egyesülete a budapesti MTK, ahol a kiemelkedő tehetségek számára adnak emelt szintű képzést. Az MTK három gyarmati fiatalt igazolt, Almássy Zétényt, Almássy Zentét és Helmreich Zsombort. Mellettük szintén az MTK-nál edz már Borisz Cepo, Kardos Ákos és Puporka Bence, akik a pesti klub döntését várják. Kedvező esetben ők is a klub igazolt játékosaivá válnak.

A BSE Palóc Farkasok Utánpótlás Sportegyesület családja 2022-ben. (fotó: Házy Attila/ipolyinfo.com)

Az utánpótlást nevelő bázis feladata, hogy a gyerekek számára lehetőséget kínáljon szervezett és rendszeres mozgásra, a labdarúgásban való helytállásra, és a kiemelkedő tehetségek előmenetelének biztosítására. A Palóc Farkasok egyes utánpótlás korú fiataljai Balassagyarmaton a professzionalizálódó NB3-as labdarúgó csapatot is segítik játékukkal.