Hirdetések

Három felnőtt háziorvosi és három fogorvosi körzet helyei betöltetlenül állnak Balassagyarmaton. Ezekből négy helyre jelentkezett orvos, akik szeptembertől kezdhetik a munkát. Az egyik fogorvos a városi önkormányzat ülésén azt mondta: nem csak alapellátást kíván biztosítani, hanem szájsebészeti szolgáltatást is indítana.

Hirdetések

Visszaköltözik Balassagyarmatra dr. Boros Anikó, aki dr. Váradi Erzsébet 4. számú háziorvosi körzetét veszi át. A fiatal doktornő várhatóan szeptembertől indíthatja a praxist.

Balassagyarmat 1. számú fogorvosi körzetében áll munkába dr. Göndöcs György, a 3. számút Ashourion Amír, az 5. számút dr. Göndöcs-Kálmán Fanni vezeti majd.

Dr. Göndöcs György elmondta, hogy az alapellátás fejlesztésén kívül, Balassagyarmat szájsebészeti ellátásán is dolgoznak majd. Magánrendelés biztosan lesz, de a Dr. Kenessey Albert Kórház-Rendelőintézettel is folynak már a tárgyalások, ugyanis szeretnék az ottani szájsebészetet is magas szinten aktiválni. Dr. Szabó Géza megyei intézményvezető szerint, az új orvosok fogadtatása kedvező és támogatják őket.

Dr. Göndöcs György: a szájsebészeti szolgáltatást is fejleszteni szeretnénk Balassagyarmaton. (fotó: Gyarmati Média Nonprofit KFT.)

Az önkormányzati képviselő-testület is egyhangúlag támogatta az orvosok jelentkezését.
Csach Gábor polgármester mindehhez hozzáfűzte: 3 felnőtt háziorvosi és 3 fogorvosi körzetnél volt üresedés a városban, ebből két hónap alatt 4 helyet betudtak tölteni. Hangsúlyozta: Magyarországon ma ritka, hogy rövid idő alatt sikerült megoldást találni.


Hirdetések