Hirdetések

Máig tisztázatlan, hogy botrányt kevert műsorában kivel beszélgetett a karrierjét derékba törő egykori televíziós riporter, akit annak idején tisztelet övezett érdekes témákat felvonultató műsorainak és alapos kutatásainak köszönhetően. Frei Tamás túltett magán akkor, amikor bérgyilkosként bemutatott embertől kérdezte meg, hogy mennyiért ölné meg a magyar miniszterelnököt.

Hirdetések

1 millió dollár, ennyibe kerül megölni a magyar miniszterelnököt. Meghökkentő, soha fel nem merült témát mutatott be az RTL Klub 2001-ben, amikor Orbán Viktor először volt Magyarország kormányfője. A következő országgyűlési választás előtt egy évvel az RTL tudatosan épített a közéletért rajongók figyelmére, reklámjaiban így hirdette a műsort:

Legyenek részesei egy kockázatos kalandnak! Tartsanak Frei Tamással Moszkvába! Béreljék fel vele együtt azt a bérgyilkost, aki egymillió dollárért még a magyar miniszterelnököt is megölné!

Szaktársa, Juszt László riporter könnyen talált rá arra az emberre, aki Frei szerint bérgyilkos, és el lehet beszélgetni vele a magyar miniszterelnök megöléséről. Juszt szerint a férfi egy bolti eladó Moszkvában, akihez a botrányos műsor után utazott el, bizonyítékot szerezve arról, hogy kamuinterjút készített Frei Tamás. Juszt azt is elmondta: az állítólagos bérgyilkos egy szövegkönyvet tanult meg, azt adta elő az interjúnak beállított szituációban.

Az RTL Klub kommunikációs vezetője az adás után azt mondta, hogy az elhangzottak nem adnak félreértésre okot, tehát nem értelmezhetők úgy, hogy valóban bárki meg akarja ölni Orbán Viktort. Majd az RTL Klub vezérigazgatója azt közölte: az elhangzottak félreértésre adnak okot.

Néhány hónap múlva, a botrány eltűnésével együtt tűnt el Frei Tamás, azonban televíziós pályája után, részben a média mellett maradt, könyvet írt, és külföldi kalandozásaiból profitálva kávézó hálózatot nyitott. A szécsényi szocialista városvezetéssel ápolt kiváló viszonyának köszönhetően ezt a várost választotta a vállalkozás székhelyéül, ahol 2007 óta pörkölő üzem működik, majd 2009-ben kávézó is megnyílt.