Hirdetések

Az újabb gazdasági válság miatt május végén elkezdte összeírni a Kormány, hogy mely beruházásokat halasztják el. Gulyás Gergely miniszterelnökséget vezető miniszter a Kormányinfón azt mondta: amikor elkészül a lista, nem fogják titokban tartani. Úgy tűnik, az újabb balassagyarmati építkezés nem lesz benne.

Balassagyarmat polgármestere 2020-ban jelentette be, hogy a megegyezést követően egy kormányhatározat is rögzíti, a városban komplex atlétikai pálya fog épülni. Csach Gábor márciusban már a kabinet által aláírt támogató okiratról és a közbeszerzés alapján elnyert kivitelezői összegről, több mint 404 millió forintról értesítette a balassagyarmati lakosokat. Az építkezés előkészítése áprilisban elkezdődött az Ipolypart utcában. Az első teendők mostanáig nem voltak látványosak, azonban ezen a héten több munkagép is felvonult, a talajt készítik elő az építkezéshez. Az eddig labdarúgó edzőpályaként használt terület körüli világítótesteket elbontották.

A balassagyarmati atlétikai centrum tervrajza.

Az atlétikai centrum terv szerint 8 pályás rekortán borítású szabványos futókörből áll, sprintpályát, vizesárkot, dobó- és ugrópályákat építenek és sporteszközöket is vásárolnak az üzemeltetéshez. A közönség pedig mobil lelátókról szurkolhat majd a versenyeken indulóknak.

A pálya Nógrád megyében egyedülálló lesz. Olyan futó, gyalogló, ugró és dobó vagy lökő sportágak gyakorlására lesz lehetőség mint: diszkosz és kalapácsvetés, gerelyhajítás, súlylökés, távolugrás és hármasugrás.