Hirdetések

A balassagyarmati sportoló jelentős előnnyel nyerte meg a hazai rendezésű sup világkupa junior versenyét. Már tavaly is az élmezőnyben volt, de kiugróan jó évet most tudhat magáénak.

Hirdetések

Ma ér véget az ICF SUP Világkupa három napos eseménysorozata a budapesti Lupa-tónál, ahol még pénteken délután rendezték meg a junior korcsoport hosszú távú kategóriájának versenyszámát. Összesen hatan neveztek be, közülük öten rajtoltak el, mindannyian magyarok. A mintegy 10 kilométeres távot a sportág sajátosságának megfelelően a deszkán állva és evezve kellett megtenni.

A mezőny kiemelkedő sportolója a 17 éves balassagyarmati Blaskó Dominik volt, aki mintegy hat perces előnnyel a második előtt, alig több mint 1 óra alatt tette meg a versenytávot és így elsőként ért célba, aranyérmet szerezve Magyarországnak.

A verseny után a gyarmati sup-os azt mondta, hogy a rajt rosszul sikerült, mert a felnőtt versenyszámmal egyszerre indultak, és nem sikerült jó pozíciót szereznie. Hozzátette: helyenként az erős szél is nehezítette a haladást.

2022 ICF SUP World Cup Lupa-tó, Men junior – long distance – Final A

helynévországidő
1.Blaskó DominikMagyarország1:00:35.31
2.Pesti JánosMagyarország1:06:07.94
3.Szabó Zénó AttilaMagyarország1:08:36.12
adatok: 2022 ICF SUP World Cup Lupa

Blaskó tavaly ilyenkor újonc sup versenyzőként is érmet nyert ugyanitt, majd a Balatonfüreden ősszel rendezett világkupán 13. lett, akkor az első négy helyen spanyolok értek célba 11 perces előnnyel.

A zárónapon is rajthoz áll a gyarmati versenyző, a délelőtti, nyílt felnőtt versenyszámban most folyik a küzdelem. Az eredmények beérkezését követően frissítjük hírünket.

FRISSÍTÉS

Blaskó Dominik a férfiak nyílt versenyében második helyen végzett a vasárnap délutáni döntőben. Az őt megelőző cseh Ondras Petrak mindössze 3 másodpercnyi előnyt tudott szerezni.