Hirdetések

A Pest megyei rendőrök előre megfontoltan, aljas indokból, különös kegyetlenséggel, több ember sérelmére, védekezésre képtelen állapotukat kihasználva elkövetett emberölés bűntettével gyanúsítják az aszódi apát.

Ahogy arról korábban hírt adtunk, állampolgári bejelentés alapján érkeztek járőrök 2022. május 26-án 20 óra 50 perc körül egy aszódi társasház egyik lakásához, ahonnan a telefonáló furcsa szagot érzett kiáramlani. A járőrök a tűzoltók közreműködésével beléptek a sötét lakásba, ahol két holttestet találtak. Egy 14 éves lány az egyik, egy 16 éves lány a másik hálószoba ágyában feküdt.

A nyomozás megállapításai szerint a két gyermek Heves megyei lakóhelyükről Aszódon élő édesapjukhoz érkezett láthatásra 2022. május 20-án. Az apa – minden valószínűség szerint 2022. május 20-áról 21-ére virradóra – álmukban, egy baltával megölte lányait, majd kocsiba ült és a Heves megyei Adács település közelében, egy arra haladó mozdony elé lépve öngyilkosságot kísérelt meg. A helyszínről mentőhelikopter vitte életveszélyes állapotban kórházba az akkor még ismeretlen személyazonosságú férfit, iratok nem voltak nála.

A férfit azóta kórházban ápolták, a rendőrök napi szinten tartották a kapcsolatot kezelőorvosaival, akik az életvédelmi nyomozók visszatérő kérdésére az elmúlt 25 napban a „nincs kihallgatható állapotban” választ adták.

A vallomás beszerzése helyett a nyomozók minden fellelhető bizonyítékot összegyűjtöttek, ami tovább erősítette addigi gyanújukat. A több mint 20 órán át tartó, az aszódi lakást és a férfi Adács közelében hagyott autóját érintő helyszíni szemle adatait elemezték, értékelték, ezek és a lefoglalt bűnjelek vizsgálata alapján igyekeztek rekonstruálni centiről centire, percről percre a végzetes éjszaka és az utána történteket. E mellett beszerezték azokat az információkat, amelyek alapján L. Tamás a lakása elhagyását követő mozgását, tetteit időrendbe tudták rendezni. Az áldozatok és a számos bűnjel vizsgálatára igazságügyi szakértőket rendeltek ki – 25 nap alatt olyan mértékben megtámasztották eredeti gyanújukat, hogy a gyanúsítotti kihallgatás érdemben ne tudja azt befolyásolni. Ezen túlmenően az eltelt, közel négy hét minden egyes napjának úgy indultak neki, hogy felkészültek arra, kihallgathatják.

A férfi egészségi állapotában 2022. június 20-án változás állt be, a kórházból délelőtt elbocsátották. Rendőri kísérettel, bilincsben, vezetőszáron vitték a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Róna utcai objektumába.

Kihallgatásán az öt minősítő körülménnyel súlyosított emberölés bűntettével gyanúsítás ellen nem tett panaszt, ahogy vallomást sem, kérdésekre nem válaszolt.

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya előre kitervelten, aljas indokból, különös kegyetlenséggel, több emberen, védekezésre képtelen állapotukat kihasználva elkövetett emberölés bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytatja le az őrizetbe vett L. Tamás ellen az eljárást, egyben kezdeményezték letartóztatását. A bíróság 2022. június 20-án elrendelte a férfi személyi szabadságának legszigorúbb korlátozását, annak helyéül az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetet jelölte ki.

Hirdetések