Hirdetések

Magyarország idén négy díjat is kapott a kínai turisztikai szakma meghatározó éves eseményén, a National Tourism Fashion Awards-on- közölte a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ).

Hirdetések

A közlemény szerint az előző évben kiemelkedő teljesítményt nyújtó országokat díjazták. A kínai nemzeti turisztikai díj szervezőbizottsága az alábbi kategóriákban jelölte Magyarországot: top 10 legjobban várt turisztikai desztináció, top 10 legjobb desztinációs promóciót bemutató desztináció, valamint a top 10 innovatív, élő közvetítéssel megrendezett desztinációs rendezvény. A Kreatív Rendezvény Díjat is a magyarok kapták, a kínai turisztikai szakembereknek szervezett pekingi rendezvényért, melynek fő célja volt hazánk népszerűsítése, és a turizmus területén működő vállalkozások piacra jutásának elősegítése – hangsúlyozta az MTÜ.
Az MTÜ marketing és kommunikációs vezérigazgató-helyettese elmondta: a rangos elismerésekkel újabb megerősítést kaptak arról, hogy az elmúlt években sikeresen alkalmazkodtak a megváltozott körülményekhez. A turizmus további élénkítése érdekében a jövőben az értékesítés és a marketing kapja a legfőbb hangsúlyt. Nemzetközi színtéren azon dolgoznak, hogy mindenkihez eljuttassák az üzenetet: Magyarország biztonságos úti cél a turisták számára.
A Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központ adatai szerint 2021-ben Kínából közel 5 ezer vendég érkezett Magyarországra, akik 46 ezer vendégéjszakát töltöttek el a szálláshelyeken. A turisták háromnegyede Budapestre érkezett. Idén már több mint 7 ezernél tart a kínai vendégek száma, 33 ezer vendégéjszakával. Budapesten a kínai utazók leginkább a Parlamentet és környékét, a Margitszigetet, a Szent István Bazilikát, a Halászbástyát, a Citadellát és a Gozsdu-udvart keresik fel.- írják a közleményben.