Hirdetések

A Catholic Herald keresztény hírportál szerint Erdő Péter lehet az az a ember, aki az európai kulturális törésvonalakat képes felszámolni. A téma azért lett aktuális, mert úgy tűnik, a jelenlegi pápa hamarosan lemond, erre utal közelmúltban hozott döntése.

Rossz állapotban van Ferenc pápa, több utazást is elhalasztott, miközben rendkívüli konzisztóriumot hívott össze augusztusra, nemrégiben mi is foglalkoztunk a témával.

A Catholic Herald éppen Erdő Péter magyar bíboros, érsek, teológus, akadémikus 70. születésnapján jelentette meg spekulációs összeállítását arról, hogy mi lenne, ha éppen ő váltaná Ferenc pápát. Írásuk szerint jó esély lehetne általa arra, hogy az európai kulturális törésvonalak megszűnjenek, ugyanis ma a kontinens megosztott a kereszténység témájában.

Ezzel együtt mégis összecsapna az egyházon belül a liberális és a konzervatív vonulat, de az újság állítása szerint Erdő Pétert mindenhol tisztelet övezi, ezért ez nem lehet akadály.

A cikk Erdőt II. János Pál pápával hasonlítja össze, szerintük közös kettejükben, hogy képesek politikai rendszert megbuktató erő képviseletére.