Hirdetések

Eddig senki sem közölt képet a néhány napja már a Börzsönyben látott medvéről, azonban internetes fórumokon többen is nevüket adva a hírhez igyekeznek bizonyítani történetükkel, hogy valóban ott jár az állat. Királyrét közelében egy kerékpáros társaság látta a macit, aztán értesítették az illetékes hatóságot.

Késő tavasz óta szinte napi téma, hogy Dél-Nógrád határán medve sétál a falvak környékén. A bizonyító erejű fotók megerősítették, hogy jól körülhatárolható területen jár, és bemegy a lakott területre is. A helyi önkormányzatok felhívták a figyelmet az állat jelenlétére, és arra, ne hagyjanak szabadon háziállatokat és ételt sem, mert azok odavonzhatják a mackót.

Egy hete már a Börzsönyben is láttak medvét, de onnan még nem közöltek képeket, a turisták egyelőre csak élményeiket osztották meg az interneten.

Börzsönyben kerékpároztak, medvét láttak. (forrás: facebook.com)

Tegnap egy hegyikerékpáros csoport látta az állatot, egyikük szerint Királyrét közelében, a Nagy Hideg-hegy felé tűnt fel az állat. Leírásuk alapján a bringásokat észrevette a medve, és kis ideig figyelte őket, aztán eltűnt az erdőben.