Hirdetések

A balassagyarmati és a rétsági rendőrök Rétság belterületén tartóztattak fel egy lengyel állampolgár által vezetett személygépjárművet, amelynek utasterében és csomagtartójában több illegális migráns tartózkodott.

Hirdetések

A Balassagyarmati és a Rétsági Rendőrkapitányság járőrei a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály Pécsi Osztályának jelzése alapján Rétság belterületén tartóztattak fel egy olyan gépjárművet 2022. július 25-én 5 óra 16 perckor, amire lengyel hatósági jelzés volt felszerelve. A járművet egy lengyel állampolgárságú férfi vezette. A személygépkocsi utasterében és csomagtartójában összesen 7, magát szír állampolgárnak valló férfi és nő utazott, akik személyazonosságukat és magyarországi jogszerű tartózkodásukat nem tudták igazolni.

A rendőrök az embercsempészt és a 7 külföldit elfogták. A migránsokat – meghallgatásukat követően – a hatályos magyar jogszabályok értelmében visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz. A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztály nyomozói az embercsempésszel szemben – őrizetbe vétele mellett – büntetőeljárást indítanak.

Fotó: police.hu

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

Hirdetések