Hirdetések

Amikor a levegő hőmérséklete nagyobb mint az emberi test hőmérséklete, előbb-utóbb szellemileg és fizikailag is érezhető hatása van. Azok korábban érzik ezt, akik kénytelenek folyamatosan forróságban dolgozni, lelassulnak, gyorsabban fáradnak, de a klimatizált irodákban kevésbé érezhető az idei brutális nyár hatása. Mégis, kinek a dolga lenne kezdeményezni, hogy az iskola falára csapott sütőolajat és a főtér kövezetén sisteregve bűzlő zsírt eltakarítsa?! A Városházán vannak olyan klimatizált irodák, ahol gyorsan el lehetne dönteni ezt a kérdést.

Mert bő két hete annak, hogy Balassagyarmat belvárosában néhány napos nagy falunapot rendeztek többek között vidámparkkal és lacikonyhás árusokkal. A Szent Imre iskola épülete is kapott enni, csak az a rohadt épület nem törölte meg a száját evés után. Pedig jól nevelt körökben illene a zsíros-olajos foltokat letörölgetni. Na, meg az az ütődött főtér, aki kitalálta! Minek ide 1 milliárdos városközpont a patinás épületek közé, ha bárki úgy lehányhatja, hogy évekig ott marad a nyoma?! De nem csak a nyoma, a szaga is! Most, hogy tombol a nyár, a zsír serceg is a kövezeten, felidézi bennem a július eleji rendezvény hangulatát, de inkább elfojtom, nem hagyom felszínre törni.

Viszont engem balassagyarmatiként érdekel, hogy Balassagyarmat bulizásra kölcsönbe adott közterületét kinek kell takarítania az esemény után? Van-e annyira igényes Balassagyarmat, hogy visszaállíttatja a rendet azzal, aki használta a teret? Vagy felvállalta az önkormányzat a takarítást? A tér ma is okádék, bűzlik.

Emlékszem, a Civitas Fortissima tér kialakítása után egy-két évig nagy gondossággal figyeltek oda arra, hogy a terület makulátlan legyen, autósokkal is megharcolt a város vezetése azért, hogy a burkolatra ne parkoljanak, mert a kocsikból esetleg kicsöpögő olajat nehéz feltakarítani. 2013 óta 9 év telt el, eltűnt az újdonság varázsa, szóval, kit érdekel, hogy milyen a Legbátrabb Város legfőbb köztere.

Kétlem, hogy házmestert kellene kinevezni a belváros felügyeletére. Nem kell kitalálni új munkakört, elég lenne szerződésbe foglalni a rendezvények szervezői számára a teljes körű takarítást, más esetben ki kell fizettetni velük az önkormányzat által elvégeztetett tisztítást!