Budapest, 2017. március 23. Töltõpisztolyok a Mol töltõállomásán Budapesten, a Szentendrei úton 2017. március 23-án. MTI Fotó: Marjai János
Hirdetések

Az ipolyinfo.com értesülése szerint ma a Kormány arról dönthet, hogy többlettámogatást biztosít a legkisebb üzemanyagtöltő állomások számára. A Független Benzinkutak Szövetsége korábban azt ígérte, hogy bezárnak két napra több száz kutat, mert képtelenek kigazdálkodni a növekvő költségeket.

Úgy tudjuk, hogy kormányzati döntés lehetséges ma arról, hogy a nehéz helyzetben lévő kisebb üzemanyagtöltő állomások számára újabb támogatásokat biztosítsanak. Információnk szerint literenként 10-20 forint közötti támogatást adhatnak majd, amely az általunk megkérdezett Nógrád megyei kútüzemeltetők szerint mérsékelheti majd kiadásaikat, de továbbra is veszteségesek maradnak a hatósági áron eladott üzemanyagok miatt.

A neve elhallgatását kérő, cserháti faluban működő egyik benzinkutas vállalkozó szerint a hatósági áron kínálható benzin és gázolaj esetében az általunk megismert új támogatási összegekkel együtt sem tudnak profitot termelni, mert ahhoz még 5-10 forintnyi literenkénti összeg lenne szükséges.

A Független Benzinkutak Szövetsége korábbi közleményéhez hozzáfűzte: a kisebb töltőállomások tervezett augusztus 19-20-i zárva tartása akkor maradhat el, ha kapnak elegendő támogatást.

Az ipolyinfo.com értesülése szerint hivatalos bejelentés kora délután várható.