fotó: Botár Gergely/kormany.hu
Hirdetések

Túl sok kórház működik Magyarországon, erről beszélt tavasszal az országgyűlési választás kampányában az egyik baloldali ellenzéki politikus az ATV-ben. Balassagyarmat polgármestere szerint a várost is érintené az ellenzék elképzelése. A sürgősségi és a szülészeti osztályok bezárásáról máig beszélnek szakmai körben, amely hatással lehet a kormányzati szakpolitikára is.

László Imre, a Demokratikus Koalíció (DK) szakpolitikusa az ATV-ben korábban azt mondta, hogy a Magyarországon működő 164 kórház túl sok, elég 90-100 is a biztonságos betegellátáshoz. Az országgyűlési kampányban forró ügyként kezelték az ellenzék által megfogalmazottakat, szakmai körben is élénk vita bontakozott ki ennek megítéléséről.

A balassagyarmati önkormányzati képviselő-testület egyik tavaszi ülésén Csach Gábor polgármester is megemlítette, hogy kórházak bezárását tervezik a baloldalon. A DK helyi elnöke magyarázkodásra kényszerült, de mindenek előtt azt állította, hogy hazudik a polgármester, hiszen nincs szó kórházbezárásról. Szedlák Sándor szerint ha a balassagyarmati kórház bármilyen okból képtelen elvégezni a munkáját, akkor a betegeket

Olyan helyre vigyük, ahol megvannak ennek a feltételrendszerei. Mondjuk Salgótarjánba. Ezt mondják a szakpolitikusok. Tehát egy józan gondolkodás folyik, polgármester úr! Nem az, hogy megszüntetjük a balassagyarmati kórházat!

Ezúttal éppen ma, a Balassagyarmat Barátai kulturális rendezvényen került felszínre ismét a kórházbezárások témája: Csach Gábor polgármester nyilvánosan bejelentette, hogy hiába próbálkoznak a városi kórház megszüntetésének gondolatával is, mert

Ha van is tucatnyi olyan kórház, amely leépítésének terve asztalon van, a balassagyarmati kórház nincs köztük, továbbra is aktív ellátó központként számítanak rá.

Hozzátette: Balassagyarmat egészségügye kapcsán ettől is nagyobb örömöt jelent, hogy mostantól 3 új fogorvos és 2 fiatal háziorvos is a segíti a város ellátását, a további egy üresen álló körzetre vonatkozóan is biztató tárgyalások folynak.

A polgármester adatai szerint a magyarországi háziorvosi körzetek 40-50%-a üres, csak helyettesítésekkel tudják megoldani azok üzemeltetését, Balassagyarmaton eddig hasonlóan tudták biztosítani az ellátást, azonban az új szakemberekkel megszűnik ez a probléma.