fotó: Házy Attila/ipolyinfo.com
Hirdetések

A Kormány korábbi közléseit tükröző közleményt adott ki az Építési és Beruházási Minisztérium, amely alapján egyelőre nem építenek újabb Honvédelmi Sportközpontot az országban. A hazafias és honvédelmi nevelést támogató országos intézmények közül négy készült el, az egyik Nógrád megyében.

Hirdetések

A cél az, hogy a fiataloknak lehetőségük legyen fizikai és lelki értelemben megismerni, mit jelent a haza védelme – ezt mondta Simicskó István, a Honvédelmi Sportszövetség elnöke Balassagyarmaton, a harmadik Honvédelmi Sportközpont átadásakor idén tavasszal. Akkor még nem volt sejthető, hogy egy ideig nem is kezdenek bele több ilyen intézmény építésébe, az országgyűlési választásokat követően a Kormány kommunikációja már arról szólt, hogy a háború által kiváltott negatív gazdasági hatások egyik következményeként számos fejlesztést fognak elhalasztani.

Az éppen befejezett szigetvári sportközpontot még sikerült néhány napja átadni, és várhatóan Szarvason is teljesen tető alá hozzák a már folyamatban lévő építkezést, azonban a Kormány döntése értelmében egyelőre elhalasztják újabb ilyen sportközpontok létrehozását, a már betervezett kisvárdai, makói és sárospataki építkezést is lefújták.