Hirdetések

Szinte ugyanazt az elvet követi a zalai nagyváros, mint Balassagyarmat: szűkített nyitva tartás, épületek átmeneti bezárása, mindezt azért, hogy egyetlen dolgozót se kelljen kirúgni az intézményekből. A helyi polgármester azt is közölte, hogy Zalaegerszeg 8-10-szeres áron juthat hozzá mostantól a gázhoz és az áramhoz.

Hirdetések

Újabb magyarországi önkormányzat tette nyilvánossá az energiaválság miatti kényszerű döntését, ezúttal Zalaegerszeg települési vezetője osztotta meg internetes fórumán, hogy a következő hónapokban hogyan próbálnak úrrá lenni a rossz helyzeten.

Balaicz Zoltán polgármester legfontosabb célként azt tűzte ki, hogy minden alapszolgáltatás működjön továbbra is, ezért a bölcsőde, az óvodák, az orvosi rendelők, a szociális intézmények és otthonok, a közvilágítás, a gyermekétkeztetés és a tömegközlekedés változatlan minőségben lesz elérhető 2023-ban is. Azonban ahhoz, hogy képes legyen a város kifizetni minden rezsiszámlát, szükség van szokatlan intézkedésre is:

Újra kell gondolnunk az összes többi intézményünk és létesítményünk működését. Lesz, ahol ez takarékossági lépéseket jelent majd, lesz, ahol szűkített nyitvatartást, és lesz, ahol épületek átmeneti lezárását.

Azonban rögtön hozzátette azt is, hogy ez nem az intézmények megszüntetése, csakis kényszerű és rövid ideig tartó működési felfüggesztés, illetve korlátozás.

Zalaegerszeg önkormányzata az összes magyar településhez hasonlóan egyre nehezülő helyzetben van az újrakötésre váró energiaszerződések miatt. A polgármester nyilvánosságra hozta, hogy a város már csak 8-10-szeres áron tud áramot és gázt vásárolni, ez pedig 6,6 milliárd forintnyi többletköltséget jelent.

Hirdetések