Hirdetések

Az ipolyinfo.com megírta, jelentős korlátozásokat rendelnek el Diósjenőn a folyamatosan növekvő energiaárak miatt. A hivatalban bevezetik a négynapos munkahetet és összevonják az irodákat, továbbá időszakosan lekapcsolnák a közvilágítást is.

Hirdetések

Az önkormányzati hivatal munkaidejére vonatkozóan a polgármester arról tájékoztatta szerkesztőségünket, hogy az ötödik munkanap munkaóráit osztják szét a hét többi napjára, így alakult ki a négy munkanap. A meghosszabbított napi munkaidőben is hűvösebb szobákban kell dolgozniuk a hivatalnokoknak, mert az önkormányzat úgy döntött, hogy legfeljebb 19 Celsius fok lehet az irodákban. A dolgozók védelmére hálózsákokat szereztek be, azzal takarják be magukat a hivatalban a munkavégzés idejére.

Másnak viccesnek tűnik, mi nagyon is komolyan vesszük, hogy a kollégák lába, dereka köré csavarva megfelelő hőmérsékletet és munkakörülményeket tudjunk biztosítani, ezért hálózsákokat szereztünk be nekik.

– mondta Székely József, Diósjenő polgármestere.

Közvilágítási lámpatest Diósjenőn. Kikapcsolják, a falu akarata szerint. (fotó: Lotharidesz Gábor/ipolyinfo.com)

Az intézkedések sora ezzel nem ért véget: most egy kényes kérdésre igyekeznek jó választ találni, az ugyancsak sok energiát felemésztő közvilágítás üzemeltetésére.

Évente mintegy 7 millió forintért közvilágítunk, és jelen pillanatban még becsülni sem tudjuk, de akár ennek a hétszerese, tehát 49 millió forint is fölléphet. Ezt próbáljuk racionális módon csökkenteni, hiszen ezek már olyan költségtételek, amik nem gazdálkodhatók ki, semmilyen racionális döntés vagy szervezés kérdésével.

– részletezte újabb problémájukat a polgármester. Szerinte az lehet a megoldás, ha lesznek közvilágítás mentes órák a faluban. Azonban erről tudni szeretnék a diósjenőiek véleményét is, ezért közvélemény kutatást végeznek, társadalmi vitát indítanak a faluban. A kutatásban javaslatokat tesz az önkormányzat a közvilágítás nélküli időszakokra, a beérkező válaszok alapján döntenek a változtatásokról.