Hirdetések

A Salgótarjáni Járási Ügyészség indítványa nyomán a nyomozási bíró elrendelte annak a 40 éves Nógrád megyei nőnek a letartóztatását, aki 2022 májusa óta hét lopást követett el.

Hirdetések

A nő már többször került összeütközésbe a törvénnyel, de előző büntetései sem tartották vissza újabb bűncselekmények elkövetésétől.

Korábban pénzbüntetésre, közérdekű munkára, majd felfüggesztett szabadságvesztésre is ítélték, sőt cselekményei egy részét felfüggesztett szabadságvesztés hatálya alatt követte el, illetve idén áprilisban már végrehajtandó szabadságvesztést is kapott, ami a fellebbezése folytán még nem emelkedett jogerőre.

A nővel szemben a mostani ügyében hét lopási cselekmény miatt folyik az eljárás, melyeket 2022 májusa és novembere között követett el Salgótarjánban. Rendre üzletekből lopott, zömmel italokat, de akadt, hogy kozmetikai cikkeket vagy ruházati termékeket zsákmányolt.

Az üzletszerűen elkövetett bűncselekmények miatt a Balassagyarmati Járásbíróság nyomozási bírája az ügyészi indítvánnyal egyezően, a bűnismétlés veszélye miatt elrendelte a nő letartóztatását.