Hirdetések

Élményszámba vehető minden olyan pillanat, amikor a BZ típusú személyszállító vonatok, vagyis a „kis piroskák” helyett egy más fajta szerelvény, vagy – ahogyan az állomásokon mondják – gép halad el a síneken. Nógrád megyében még a teherszállítás is ritkaság, az pedig kifejezetten üdítő, hogy egy eddig ismeretlen vonatra sikerült felfigyelni.

Ma napközben megírtuk, hogy két olvasónk is találkozott a Cserhát dombjai között egy szokatlan kinézetű vonattal, amiről kiderítettük, hogy vasúti pályák mérését végző jármű. Aztán Magyarnándorból, Galbács Tamástól kaptunk újabb képeket és telefonhívást is, a kettő együtt pedig az ipolyinfo.com olvasói számára adnak teljes értékű képet a mérővonatról.

FMK-004 felépítményi mérőkocsi. (fotó: Galbács Tamás)

Tamás, aki szabadidejében a vasút szerelmeseként járja a tájat fényképezőgépével azt mondta, hogy ő is látta ezt a vonatot, és valóban arról lehet szó, hogy speciális analízist végez a vasúttársaság. A fotós segítségével most mi is megnézhetjük a Nógrádban járt vonatot.

A MÁV-ot is megkerestük az ügyben, a társaság megerősítette értesülésünket és az utasok számára egyrészt megnyugtató, másrészt kedvező híreket közölt, amelyről itt írtunk már.