Hirdetések

Az év utolsó napján közölte az ipolyinfo.com, hogy az eddigi két e-autó töltőállomás után újabb kettő létesül Balassagyarmaton. A városi önkormányzat kiadta az engedélyt arra, hogy a városközpontban épülő Aldi áruháznál telepítsenek két áramkutat. Az üzlet februári megnyitásával együtt a töltőállomás is használatba vehető lesz. Aztán a polgármester január elején újabb két kútról beszélt a rádióban.

Hirdetések

December 31-én írtuk meg, hogy az Óváros téren lévő kettő töltőoszlop mellett újabb kettő segíti majd az elektromos autósokat hamarosan. Az Aldinál, közvetlenül a 22-es út mellett tölthetik árammal februártól a járműveket.

Közben a polgármester a Megafon rádióban jelentette be, hogy még két töltőhely létesül. A már készen álló új városi sportcsarnok mellett lesznek az áramkutak, megnyitásuk feltételéről ezt mondta Csach Gábor:

Legkésőbb január végén zárul a sportcsarnok tesztüzeme, ha minden jól megy februártól új közösségi térként lesz használható. És ezzel együtt hatra fog nőni Balassagyarmaton az elektromos autó töltőállomások száma, mert az épületnél lesz majd ilyen is.

Balassagyarmaton ma több mint 7800 autó van tulajdonban. Egyelőre nincs kimutatás az elektromos autók arányáról, de népszerűségük emelkedésével megbecsülhető, hogy darabszámuk is növekedni fog. Ezért ha a mostani bejelentéssel együtt számított hat töltőhely is kevés lenne, a közeli Szlovákgyarmaton is tankolhatnak majd áramot az autósok.