Hirdetések

Veszélyes a Börzsöny, erre figyelmeztet a helyi erdészet: leszakadó ágak, kidőlő fák és életveszély, azt kérik, aki mégis kirándulni megy, tegye azt nagyon óvatosan. Közben olvasóinktól képek érkeznek arról, hogyan tündöklik a téli Börzsöny ezen a hétvégén.

Hirdetések

Minden bizonnyal a tél legszebb képeinek egyike lesz bármelyik olyan fotó, amelyen hófedte tájak láthatók Magyarországról. A régen várt havazást leginkább Karácsony idején szerettük volna, de boldogságunkat az sem árnyékolja be, ha idén csak a hegyeken magaslataink találkozunk fehér lepellel. Távolról és közelről is gyönyörű látvány a Börzsöny. Mi most Somfi Jóska nevű lelkes olvasónk által mutatjuk be a január 21-én készült képeket.

A havas erdei utak csak a magasan fekvő hegyi területeken láthatók. (beküldött fotó: Somfi Jóska)
Nagy-Hideg-hegy turistaházának környéke behavazva. (beküldött fotó: Ivor Andrea)
Olvasónk szerint körülbelül 40 centiméternyi hó eshetett Nagy-Hideg-hegyen. (beküldött fotó: Ivor Andrea)

Az Ipoly Erdő Zrt. pénteken közleményt adott ki arról, hogy a Börzsönyt ezen a hétvégén ajánlott elkerülni, mert életveszélyes körülmények várják a túrázókat. A vizes hó terhe alatt leszakadhatnak a fák gallyai, valamint a felázott talaj kidöntheti azokat.

Közben éjszaka egy eltévedt túrázó életét mentették meg a hegyi mentők. A férfi eltévedt a Börzsönyben, kihűlt, de még képes volt segítséget kérni. Éjszaka mintegy két óra alatt megtalálták, majd kórházba vitték őt.

Hirdetések