Hirdetések

Mától egyirányúvá vált Balassagyarmaton egy névtelen utca, amely a Rákóczi fejedelem útját a Deák Ferenc utcával kapcsolja össze a belvárosban. Az önkormányzat döntése tisztázott egy kétes megítélésű helyzetet is, amely miatt korábban többen is rendőrségi büntetést kaptak.

Hirdetések

Az Egészségházként ismert épület földszintjén működik a nemrégiben nyílt Lipóti Pékség, amely mellett névtelen utca halad el. Az épület mögött a Deák Ferenc utcára lehet kijutni, vagy éppen fordítva. Azonban ennek mától vége.

Az önkormányzat döntése értelmében 2023. február 2-től csak a Rákóczi fejedelem útjáról lehet behajtani a névtelen utcába, onnan pedig kizárólag a Deák Ferenc utca felé lehet tovább haladni. Vagyis az egyirányúsítás következtében a Deák utcáról nem lehet befordulni a névtelen útra.

A módosítást tábla jelöli, amely alatt kiegészítő tábla jelöli, hogy mostantól legálisan lehet parkolni a névtelen utca Rákóczi út felőli végénél. A fontos kis táblával legalizálták az egyébként szokás szerint parkolóként használt, az úttest melletti, magasabban lévő területet, ahol eddig a rendőrség álláspontja szerint tilos volt a megállás.