Hirdetések

Már az országgyűlési képviselő is unja, hogy mindig el kell mondani Balassagyarmatról: történelmi fejlődés jellemzi a várost. Balla Mihály szerint ettől még tény, hogy a megye gazdasági központja lett, és most önálló városfejlesztési keretösszeget kapott, aminek felosztásáról is Balassagyarmaton dönthetnek majd.

Hirdetések

Balla Mihály a Fidesz-KDNP Nyugat-nógrádi országgyűlési képviselője a Polgárok Balassagyarmatért és a Palócságért Alapítvány által szervezett balassagyarmati évértékelő rendezvényen beszélt a város számára biztosított külön támogatásról, de mindenek előtt az előző év eredményeiről, csütörtökön este.

A politikus részletekbe menően ismertette, hogy Balassagyarmat a tavaly kezdődött ukrán-orosz háború árnyékában is jelentős beruházásokat tudott véghez vinni. Pedig az országgyűlési választásokat követően megalakult új kormány számos fejlesztés megkezdését állította meg, de a városban éppen folyó építkezéseket nem csak készre tudta jelenteni, hanem egyes esetekben kiegészítő támogatásokat is elért 2022-ben.

Balla Mihály országgyűlési képviselő: 7,5 milliárd forint fejlesztési különtámogatást használhat fel Balassagyarmat. (fotó: Lotharidesz Gábor/ipolyinfo.com)

Balla szerint látványos változások jellemzik a tavalyi évet: elkészült és megnyílt a Bercsényi utcai munkásszálló, amely az itt dolgozó vendégmunkások ideiglenes lakhatását biztosítja, továbbá megnyílt a Honvédelmi Sportközpont, az év végére befejezték a Nádor utcai új sportcsarnok építését, továbbá korszerű atlétikai centrum is létesült az Ipolypart utcában. A sor műfüves pályákkal, kresz parkkal és közvilágítás korszerűsítésével folytatódik, amelyek ugyancsak 2022-ben készültek el.

Közösségfejlesztő pályázataiknak köszönhetően talán sosem látott civil és kulturális pezsgés volt a városban, koncertekkel, fesztiválokkal. A város és környéke dinamikusan fejlődik, ezt erősíti a Takarékbank idei járási életminőség kutatása is. Eszerint a Balassagyarmati az ország 174 járása közül a 28. legélhetőbb Magyarországon. Érezhető ez a hétköznapokban is, hiszen új befektetők jöttek a városba, üzletet nyitott a Lipót pékség, építkezik az ALDI és megújul a Törvényszék épülete is. Elindulhat az Ipari Parkfejlesztésének második üteme a volt BSE-pálya környékén, megkezdődhet a város biomassza távfűtésének kiépítése is.

Balla Mihály hozzátette: szerinte a következő év sem lesz könnyebb, mert úgy tűnik nem ér véget a háború rövid időn belül. Ennek ellenére optimistának kell maradni, sőt, ha lehet, realistán is kell nézni a jövőt, és biztos abban, hogy a térségre jellemző összefogás és összetartás továbbra is megmarad, hiszen ezért sikerült 2022-ben is jó eredményeket elérni.

Hirdetések