Hirdetések

Ismét Geönczeöl Attilát választotta a Szlovákiai Magyar Borászok Polgári Társulása elnökké. A Párkányban megtartott közgyűlésen más tisztségviselőkről is döntöttek, és megállapodtak abban is, hogy a nemrégiben megnyitott Borok Háza fejlesztése is folytatódik.

Hirdetések

Tisztújító közgyűlést rendezett a Szlovákiai Magyar Borászok Polgári Társulása, amely a párkányi Borok Házában tartotta meg az eseményt. A helyszín nem csak szimbolikus, a Borok Háza a társulás tulajdonában áll, a magyarországi Agrárminisztérium támogatásával, a Schams Ferenc Terv pályázatából valósult meg, 2022 novemberében adták át.

A párkányi Borok Háza 2022 novemberében nyílt meg. (fotó: felvidekiborasz.sk)

Az impozáns környezetben kellő támogatottsággal választották újra az eddigi elnököt Geönczeöl Attilát, valamint a társaság alelnöke lett az ipolynyéki borász Zsigmond Gábor, tovább a kürti Sütő Zsolt is.

A közgyűlésen elhangzott: folytatják a Borok Háza fejlesztését, elsősorban a marketing lesz az év fontos feladata, amelyen keresztül megismertethetik a bor szerelmeseit az általuk tömörített mintegy 40 felvidéki borász munkájával. A társulás ígérete szerint a házban elérhetők lesznek, kóstolók, borkulturális programok és szakmai események is. Várhatóan még idén egy 50 fős konferenciateremmel is bővülhet a még csak néhány hónapja átadott Borok Háza.