fotó: Salgai Bence/ipolyinfo.com

Egymásnak ellentmondó állítások jönnek a balassagyarmati Mikszáth Kálmán Technikum és Szakképző Iskola bővítésének ügyében. Amíg az iskola igazgatója abban hitt, hogy az új tanévet a megújult épületben kezdhetik el, a háttérben elszámolási vita indult. 2023 februárjában újabb fordulat történt.

Hirdetések

Korai volt az öröm 2022 tavaszán, amikor az igazgató nyilvánosan jelentette be, hogy az iskola bővítése miatt használt ideiglenes helyet végre elhagyják, és visszaköltöznek a Hétvezér utcai, bővített ingatlanba. Tény, hogy a költözés megtörtént, de úgy néz ki, máig sincs minden rendben az építkezés ügyében.

Még mindig nincs kifizetve a balassagyarmati, egykor kereskedelmi iskola néven ismert intézmény Hétvezér utcai épületének bővítése – ezt állítja a kivitelezésben részt vett vállalkozó. Az ipolyinfo.com számára küldött levélben részletezve olvasható, hogy a műszaki átadás-átvétel sem történt meg, amelyet szerintük a Nógrád Megyei Szakképzési Centrum kancellárja, gazdasági vezetője, műszaki referense, jogi ügyintézője is tud. Ennek ellenére az építés lehetőségét elnyert fővállalkozó korábbi állítása szerint minden rendben van. Romhányi Tibor, az R-Carnet Service KFT. ügyvezetője lapunknak azt nyilatkozta 2022 szeptemberében, hogy

Mi a szerződésünknek megfelelően elkészültünk a kivitelezéssel, az átadás-átvétel is megtörtént.

Akkor azt ő is megerősítette, hogy a használatba vételi engedély még nincs készen, de ez nem is az ő dolguk.

Romhányi beszélt az általa megbízott alvállalkozóval történt incidensről is. Azt mondta: valóban van közöttük elszámolási vita.

Az alvállalkozóm elkövetett egy olyan hibát, hogy az általam átadott teljes dokumentáció alapján, amiben a műszaki leírás, a mennyiségek, az anyagoknak a minősége, az összes folyamatnak a leírása szerepelt, kötött velem egy átalánydíjas szerződést, ami alapján csak akkor vagyok köteles pótmunkát elszámolni, ha én azt megrendelem. Én nem rendeltem ilyet, de ő pénzt kér érte.

Az alvállalkozó állítása szerint a Romhányi által említett nem létező pótmunka a valóságban számlával igazolhatóan mégis megtörtént, mert – tudomása szerint – az R-Carnet Service KFT. 2021 decemberében pótmunkára kapott pénzt, amellyel el is számolt.