Hirdetések

A Terrorelhárítási Központ orvoscsoportjának tagjaként dolgozik Törökország földrengéssel sújtott területén a balassagyarmati dr. Kenessey Albert Kórház – Rendelőintézet igazgatója. Dr. Tóth Judit az M1 televíziónak azt mondta: a körülmények borzalmasak, kétségbeesett hozzátartozók és egyre több a halott, de a munkát nem adják fel.

Már több mint 25 ezer halottat regisztráltak a hét elején történt törökországi földrengést követően.

A magyar mentőcsapatok több túlélőt is találtak és sikerrel szabadítottak ki a romok alól, többek között egy 1 éves gyermeket, aki édesanyja karjaiban volt a katasztrófa óta a betontörmelékek között.

Antakya városában van a Terrorelhárítási Központ (TEK) orvoscsoportjának tagjaként a balassagyarmati kórház vezetője. A magyar mentőalakulat ezen a helyen eddig 17 embert emelt ki a romok közül. Tóth Judit az M1-nek azt mondta:

A körülmények a szokásosak: borzalmasak, szörnyűek. Több összeomlott ház, kétségbeesett hozzátartozók, abszolút tábori körülmények! Napközben szerencsénk van, végre nem esik a hó és nincs hideg, de éjszaka mínusz 10 fok. (…) Rengeteg a halott.

Ebben a városban dolgozik a Baptista Szeretetszolgálat és a Belügyminisztérium Hunor kutató-mentő szervezete. Utóbbi tagja a balassagyarmati Kajdy Norbert tűzoltó, aki ugyancsak a katasztrófa bekövetkezése után azonnal a helyszínre utazott segíteni.

Hirdetések