Hirdetések

A kommunista kötődésű közterületnevek mihamarabbi megváltoztatását sürgette hétfőn Budapesten, sajtótájékoztatón a Mi Hazánk Mozgalom két politikusa. Vékony Csongor, a párt budapesti elnöke azt hangsúlyozta, hogy ha már „az elcsatolt területeinken, magyar földeken idegen nemzetek idegennyelvű tábláit olvashatjuk”, legalább „a jelenlegi határokon belül szerepeljenek idegenek helyett történelmi hőseink nevei” a közterületeken.

Hirdetések


Elég a kommunizmusból, és elég a hazaárulókból – fogalmazott, azt sürgetve, hogy „a pesti srácok és a Pongrátz-testvérek hősi helytállása adjon példát a jövő nemzedékének, ne a vörös csillag alatt szolgáló elvtársak”.
Felidézte, hogy pártja már 2018-as megalakulása után kezdeményezte, hogy ne Szabó Ervin nevét viselje a fővárosi könyvtárhálózat.
Tóth Zoltán, a párt kispesti elnöke arról beszélt a kispesti Szabó Ervin utcában tartott sajtótájékoztatón, hogy a névadó „szélsőbalos, kommunista ideológus volt”, akit csak egészségi állapota akadályozott meg abban, hogy résztvevője legyen a Tisza István elleni merényletnek.
Ez az ember teljes mértékben alkalmatlan, nem is érdemes rá, hogy bármilyen intézmény vagy közterület a nevét viselje – mondta, annak fontosságát hangsúlyozva, hogy megismertessék a fiatalokkal a kommunizmus rémtetteit.
Szerinte „kötelességünk csírájában elfojtani az összes anarchista, kommunista ideológia minden formáját”.