Hirdetések

Véget ért a több fordulós Implom József Középiskolai Helyesírási Verseny. A gyulai Erkel Ferenc Gimnázium és Kollégium által meghirdetett nyelvi vetélkedőn egy balassagyarmati ipari iskolás diák kiemelkedően teljesített.

Gazdag szókincsének köszönhetően talán a magyar nyelvvel fejezhetők ki legjobban a világon az érzések, a fogalmazással pedig sokrétű gondolkodásunk mutatható be másoknak – ezt vallják a nyelvi verseny szervezői, a gyulai Erkel Ferenc Gimnázium és Kollégium munkatársai. Az általuk hirdetett Kárpát-medencei megmérettetésre azokat várták, akik hasonlóan gondolnak anyanyelvükre és szívesen mutatnák be, ahogyan mindennapjaikban képesek azt alkalmazni.

A versenyre középiskolások jelentkezhettek, a területi fordulót követően az országos döntőben mérték össze tudásukat a fiatalok. A legjobbak feladata két írásbeli vizsgából állt: helyesírási teszttel, illetve tollbamondással bizonyítottak.

Implom József Középiskolai Helyesírási Verseny 2023., szakképző iskola kategória

helynéviskolatelepülésfelkészítő tanár
1.Sipőcz Fanni VanesszaKisalföldi ASzC Veres Péter Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Technikum, Szakképző Iskola és KollégiumGyőrBurjánné Liska Kornélia
2.Zavilla AndreaZalaegerszegi Szakképzési Centrum Báthory István TechnikumZalaegerszegSimon Emese
3.Molitórisz BenceNógrád Megyei Szakképzési Centrum Szondi György Technikum és Szakképző IskolaBalassagyarmatTanka Ágnes
adatok: Gyulai Erkel Ferenc Gimnázium és Kollégium

Nógrád vármegyéből a balassagyarmati Szondi György Technikum és Szakképző Iskola gépjármű-mechatronikus tanulója, Molitórisz Bence vett részt az eseményen, aki a szakképző iskolák kategóriájában harmadik helyet ért el. A legjobbak és felkészítő tanáraik az Implom-díjat, könyvjutalmakat, valamint ajándéktárgyakat kaptak. Bence felkészítő tanára Tanka Ágnes volt.