Hirdetések

Idén 800 éves Érsekvadkert, ennek alkalmából alakítják át a falu központját. Az arculatról az ott lakók dönthetnek. Két vázlatot tett közzé a polgármester, amelyek a lehetséges előnyöket és a hátrányokat is bemutatják. Az nem derül ki, hogy a terv szakemberek munkája, vagy az önkormányzati képviselők alkották-e.

A kerek évforduló alkalmából az érsekvadkerti önkormányzati képviselő-testület úgy döntött, hogy megváltoztatja a település központjában lévő Hősök tere egy részét. A változtatások főként a II. világháború áldozatainak állított emlékű környezetét érintik. Az egyik terv alapján csak a burkolatokat újítanák fel, a másikon már az emlékmű áthelyezése is látható, továbbá strukturális beavatkozásokkal kapna közösségi funkciót a terület.

Az egyik terv kivitelezése kevesebb, a másik több munkával jár. (grafika: fb.com)

Az interneten publikált „verziók” ismertetésében sugallják, hogy a jelentősebbnek tűnő átalakítás számos kérdést vet fel, valamint szükséges és ajánlott munkákat is tartalmaz. Mindkét esetben megjegyzik, hogy bármilyen változtatás is történik, a munka

Megfelel a zöldterületi mennyiségeknek.

– olvasható fontos előnyként.

Őszi Attila Csaba polgármester közölte, hogy tegnap szavazásra tették ki a két lehetséges arculati változatokat, amikre egy hónapon keresztül bárki voksolhat a falu különböző helyein. Őszi azt is jelezte, hogy mindenki csak egyszer szavazhat, de ennek tényét senki sem fogja ellenőrizni. Azonban a jegyző jelenlétében összesítik a leadott voksokat, annak eredménye pedig kötelező érvényű lesz a képviselő-testületre, tehát azt kell megvalósítani, amit a lakosság gondolt.