Hirdetések

Május 20-án, az Óvodások zarándoklata után Szentkút új multifunkcionális pályáján, játszóterén és a hatalmas, erdővel körülölelt területén megrendezik az első összművészeti fesztivált, gyerekeknek.

Az Óvodások zarándoklata mindig egy kivételes ünnep Mátraverebély-Szentkúton, hiszen gyerekekkel telik meg a kegyhely. Idén, május 20-án viszont nem csak a szentmise erejéig várják a kicsiket, hanem az azt követő összművészeti fesztiválra is meghívást kap minden gyermek.

A Zatykó László atya által celebrált ünnepi mise után a Zarándokszállás melletti placc és a sportpálya fesztiválhelyszínné alakul át sátrakkal, színpadokkal. A Coucou Art Fest-re keresztelt kulturális program célja, hogy bebizonyítsa: a művészet menő! Még ebben a digitalizált világban is. Mégpedig úgy, hogy egy könnyed fesztivál keretében kreatív, játékos módon közelebb hozza a gyerekeket a képzőművészethez, azon keresztül pedig a múzeumok világához.

A Coucou Art Fest, mint egy kakukk a tojását, más fészekbe rakva kívánja kihozni a zárt terekből a magaskultúrát Mátraverebély-Szentkútra. Képzőművészetet, táncot, zenét és színházat kínálva.

Egészen 17.00 óráig tehát különféle művészeti ágak mutatkoznak be: lesz balett, tánc, neves énekesek, virtuóz fellépők, festészet, robotika és kézművesfoglakozás.

Az aktív gyerekeknek pedig sportversenyeket rendeznek a pályán, animátorok bevonásával.

Hirdetések