Hirdetések

Az ügyészség vádat emelt egy 23 éves salgótarjáni fodrásszal szemben, aki megtámadta kollégáját, majd a nyílt utcán is riadalmat keltett.

A vádirat szerint a férfi 2022. július 22. napján felkereste kollégáját munkahelyén, egy salgótarjáni fodrászüzletben. Aznapi korábbi vitájuk miatt indulatosan érkezett, azonnal szidalmazni kezdte, majd elővett egy teleszkópos botot (ún. viperát) és a sértett felé csapott vele. A két férfi dulakodni kezdett, mely során mindketten a földre kerültek, egy járókelő választotta szét őket.

Ezután a sértett és a fodrászüzlet egyik vendége kiléptek az üzletből, a vádlott utánuk ment, övtáskájából elővett egy gázpisztolyt, és azt kiabálta a sértettnek, hogy szétlövi a fejét. Ezután a fodrászat vendégét kezdte kergetni a veszélyes kézifegyverrel, meg is akarta ütni, azonban a férfi az ott parkoló személygépkocsijába menekült a sértettel együtt.

A támadó ekkor megrugdosta az autó karosszériáját, a viperával pedig betörte a szélvédőt, majd távozott, de eközben még a fodrászszalon ajtajának üvegét is berúgta.

A felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntettével megvádolt támadó a cselekményeivel mintegy 35.000 forint kárt is okozott.

A Salgótarjáni Járási Ügyészség vádiratában azt indítványozta, hogy a bíróság ítélje a büntetlen előéletű férfit felfüggesztett börtönbüntetésre, kobozza el tőle a viperát és a gázpisztolyt, valamint fizettesse meg vele az eljárás során keletkezett 47.000 forint bűnügyi költséget és az okozott kárt is.