Hirdetések

A Balassagyarmati Járásbíróság ügyészi indítványra elrendelte egy 18 éves salgótarjáni fiú letartóztatását, aki társaival betört egy stadionba és egy vállalkozó telephelyére is.

A nyomozás eddigi adatai szerint a fiatalkorú gyanúsított és társai 2023. márciusában egy salgótarjáni stadionba törtek be oly módon, hogy az ajtón található rácsot befeszítették, majd az ajtót is benyomták. A több szintes főépületben a falakból kiszaggatták az elektromos vezetékeket, valamint 27 darab csaptelepet, egy routert, mozgásérzékelő lámpákat, rácsokat, csatornafedeleket és több méternyi lefolyócsatornát zsákmányoltak, közben több tárgyat is megrongáltak.

A melléképületbe ugyanilyen módon jutottak be, onnan további nagy mennyiségű kábelt, a pálya öntözéséhez szükséges kellékeket, tartóállványt, körülbelül 500 méternyi tömlőt, kéziszerszámokat loptak el.

A fiú egyik társával július végén egy helybéli vállalkozó telephelyéül szolgálató ingatlanba is betört, onnan egy benzinmotoros fűkaszát, akkumulátoros fúrógépeket, flexet, fűrészeket, rezgőcsiszolót és 30 méternyi réz hegesztő kábelt emeltek el.

A gyanúsítottak a lopásokkal összesen 1.939.000, a rongálásokkal további 2.505.000 forintos kárt okoztak a sértetteknek.

A fiatal fiú ellen több büntetőeljárás is folyamatban van, jelen ügyben elfogatóparancs útján fogták el. Elfogásakor az őt igazoltató rendőröknek álnéven mutatkozott be, így próbált kibújni a felelősségre vonás alól.

A Salgótarjáni Rendőrkapitányság nagyobb értékre, üzletszerűen, dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás bűntettének megalapozott gyanúja miatt hallgatta ki gyanúsítottként a 18 éves fiút, az ügyészség a bűncselekmények különös tárgyi súlyára figyelemmel, a szökés, elrejtőzés és a bűnismétlés veszélye miatt kezdeményezte a letartóztatását.

A járásbíróság az ügyészségi indítványban foglaltakkal egyezően a bűnismétlés megakadályozása és a gyanúsított jelenlétének biztosítása érdekében elrendelte a kényszerintézkedést vele szemben.